tirsdag 1. februar 2011

Rennekjøring fra Allmannberget

Nordre renne
Couloir'n på hjemmebane i Oppdal

Etter å nøye ha vurdert de forskjellige alternativene for dagen; Skifermuseum, Vilde-vogn mekking eller topptur ble det avgjort at søndagsturen skulle gå til allmannsberget, pga av dårlig vær på fjellet. En fin liten topp rett ved Oppdal sentrum og da kunne vi også få gjort litt research på de to rennene som går ned forsiden.



Tynn snø, lett skog og fine folk
Etter noe routefinding (via skyttebanen i Oppdal) og med gode tips fra lokalbefolkningen, som forøvrig mente det var litt i overkant med ABS, fullface og fatskiis i langrennsløypa, tuslet vi oppover lyngen med feller på. Et stykke opp i lia fikk vi øye på den nordligste og korteste av de 2 rennene og bestemte oss for å sjekke den ut nærere. Jeg og Ems skilte lag fra jentene og tasset opp. En del skred derbis i bunn av rennen så vi gravde en spadeprøve og fant ut at et stabiliserende skarelag 20 cm nede virket stabilt nok i selve renna. Smalt skia på sekken og tuslet oppover. Selve renna smalner til oppover,og er vel
Spadeprøve
kanskje 2 meter på det smaleste. Den er aldri særlig bratt, og er vel aldri over 40, men mindre man regner med de stedene man må droppe. Ble relativt dårlig med snø etterhvert, og vi merket at dette er nok vårskitur. Vi kom oss ikke helt til toppen, da en relativt stor stein, 2-4 meter sperret veien. kjøringen over steinen var slak og med mye stein og landingen var ikke no særlig. Vi bestemte oss for å snu her, selv om det nok bare var 50 meter igjen til toppen. Tar heller hele renna når den har fått mer snø.
EMS på cruxet


Det var generelt god stemning og årets første renne skulle innvies med Erlings nye Prior splitboard og mine nye Couloir ski. Skia er lagd for rennekjøring og fleksen i skia gjør at den er lett å ta hoppsvinger meg. Den er ikke fullt stiv nok til den værste skaren, men storkoste seg i 10 cm styresnø ned den smale couloiren. Her hørte den hjemme. Det blir definitivt mer rennekjøring på den skia. Vi fant igjen jentene i skogen og etter litt routefinding fant vi å igjen bila..



                    Sjekk ut filmen:

2 kommentarer:

  1. Mye trær og stein mann. Greit du har hjelm, men tror ikke det hadde vårt så digg å kjøre på ett tre med en fot på hver side - Hvor er buldreveggen?

    SvarSlett
  2. Buldre sjappa er faktisk rett neddi veien på venstre side. Hehe, dagstur til buldrerommet i oppdal i morra? landet på et tre i dag når jeg kjørte den andre renna på samme face.. film kommer.

    SvarSlett