mandag 12. mars 2012

Lofoten Freeride 2012


Årets Lofoten freeride gikk av stabelen 8 til 10 mars, og dagen før den store kvinnedagen var det oppmøte på gærdis for felles avreise. Her var det topp stemning og kjentfolk som den nylige friflyt-forlovede Jonas Hjelme var å finne i baren. Grand Master Skille hadde blingsa på avreise tidspunktet og møtt opp i gooood tid. Både flyskrekk og timer ble effektivt vaska bort med pils. Snitt tiden var imidlertid ikke så ikke ille, snowboard alebiet til NTNUI Hardt & Bratt, tidsoptimisten Ems, var skråsikker på at å tusle inn på gærdis 30 min før avgang var god stil. Sjokket var stort da Norwegian damen var delvis uenig. Her hjalp det hverken med lovord eller bannskap. Selv ikke ett realt nakkebitt på smarttelefonen kunne overbevise damen om flyet burde vente. Ett par timer senere kunne Erling melde gjennom sosiale medier, på lånt pc, at selv om han var 1800 kroner og en smartphone fattigere, var han ett par pils og en flybillet rikere. Damen hadde forøvrig ymtet frempå at skibaggen var i tyngste laget, men innså fort at å be om overvekt ville være å tøye strikken. Lagleder og apinist Halfdan, møtte opp i Bodø, tok ansvar og fikk dratt med seg douchebagen Erling på lokal flyet til Svolvær.  

God snø men laber sikt under torsdagens kvallik. Foto: Inger Emma Nylund

Torsdag var det klart for prekvallik i Lofast, og alle de ruttis gutta kunne stacke opp med birra, sitteunderlag og dunis mens vi noobs måtte bevise våre rippe-skills i tåka. Jeg valgte en enkel linje og kjørte safe. Styra greit unna alt som kunne minne om krattskog i år. Rævva sikt gjorde at det ikke gikk spessielt fort med noen, og bortsett fra noen franskemenn som tryna utfor noe stein var det lite høkking. Kasper fra RÅ sport kjørte bra og klinka inn toppscore for gutta med tvungen hæl, jeg vant i løs-hæl klassen og emsern sneik seg inn som 3. mann med brett på tross av en strøken kolbøtte. Da finalen ble utsatt til Lørdag pga bedre værutsikter var det bare å jekke birran. Frikjørings sirkuset påtok seg kapteinrollen på styrhuset og studielånet ble gladelig byttet inn i meksikansk brennevin. På nachspillet ble den løse hælens fremtid heftig diskutert over rom fra hallingdal, og det var med var med nød og neppe vi unngikk nedleggelse på stedet. Snowboarderne sov seg likegyldig gjennom diskusjonen. 

Oppmann og Lagleder diskuterer klippe størrelse. NTNUI´s største høkker, Halfdan er rimelig spesifikk og tipper mellom 5 og 12 meter. Foto: Espen Mortensen

Fredags formiddag var satt av til besiktelse av finale facet ved Kalle. Et rått face innerst i dalen ved kolibrien. To mulige starter gav hendholsvis bratt flanke kjøring med mye elementer, eller enda brattere rennekjøring. De neste 18 timene innebar tung planlegging av lørdagens linje, og som frikjøringsveteranen Jonas Hjeme så fint sa det; "Jeg har aldri vært mer forbredt før en comp. Nå vet jeg faktisk hvor jeg skal kjøre". 

God stemning på start tross laber sikt. Brettkjørerne tar ansvar og bygger hule.  Ems claimer.

Lofot-været er uforutsigbart og på tross av iherdig snøhulebygging og OL-floke på start var det aldri mulig å se dommerene, mållinja eller no som helst forvørig. Etter en time på start ble finalen avlyst og 30 gjennomvåte frikjørere ble sendt tilbake ned traversen. Frustrasjonen fikk utløp gjennom snøball kasting og småslossing innen følelsene kunne nummes av mackøl og polvarer. Hvalburger, VSOP, utlodding av premier fra RÅ sport og friflyt stand-up lettet imdlertid litt på stemningen. Tidligere løs hæl entusiaster la kjapt lista på baccalao med horisontal bord-høkking, og NTNUI´s Telemark-Alpint jenter frontet baris på dansegulvet. Snowboarderne trumfet igjen gjennom meksikansk brennevin og var pinsipiellt uenig med dørvakten ang lovgivning rundt medbrakt alkhol servering. 

Ems vinner spade og søkestang, og er godt på vei til å vinne både festen, dørvaktens hjerte og en god søndagsform. Foto: Espen Mortensen 
Båtturen fra Svolvær til Bodø ble i tøffeste laget for lørdagskveldens store helter. Jeg halverte fjorårets rekord og logget kun 7 brukte reiesesyke poser. Brett-alebiet gikk det imidlertid værre med og vistnok ble det sluttet å telle på rundt 20. Heldigvis fikk alex dokumentert alt i HD, og herligheten kommer til en "tube" nær deg snart. 

Fin med røff båttur over fjorden fra Svolvær til Bodø. Foto: Aleksander Kristensen. 
Fin edit fra Alex om båtlivets gleder:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar