lørdag 17. mars 2012

Voss Freeride


Rakk såvidt hjem for å skrape størkna Lofot spy av skidressen før det bar avsted til Voss Freeride og Vinter Veko. Ems skulle på Douchebag turné og trengte både styrmann, rent-a-pro og selskap på veien. Fylte opp bila med douchebags og dro avsted grytidlig tirsdag morgen. Første stopp Hovden. Emser´n prata bisniss mens jeg hang rundt i sjappa med fullface hjelm og skulte på kidsa gjennom sota brille-glass. Ems er ikke som andre selgere og når man ankommer møte med gore-tex, snowboard boots og har papir´a i ABS sekken er det lite tvil om at man er core. Det premieres med gratis heiskort. Nok snikk-snakk, her skal det høkkes. Rett opp i lia for å prøve lykken på den lokale klippa. Moderat sukesess. For mye stein og råtten snø. Blir forbanna og drar ned for å yppe med de lokale skigymnas-kidsa i utforløypa. Kjører fra en jente på 13 i kondomdress og gjenvinner selvtilliten. Finner en stein å høkke på. Igjen moderat sukess. Ems kjører snowboard stomp og ruller bare et-par-tre ganger. Plutselig kommer snut-Jo opp lia. vistnok vintertreff  for snuten på Hovden. Snakk om timing. Jo har akkurat kjørt snut-mesterskap i boardecross og blør i hele trynet. Går tydeligvis hardere for seg i PM enn i NFC. Jo får to valg: a) la oss kræsje snut banketten og passé på snut-hytte-sofaen under dekke av å være utvekslings-snut fra stavanger eller, b),  gi oss nøkkelen til sjappa i sandnes. Jo trenger lite betenkingstid og snart disper vi fast eiendom i rogaland.

Høkking i Hovden


Neste dag selger vi bagger som hakka møkk over hele det glade vestland. I kjent Solheim stil ankommer vi løpermøtet i voss med 2 minutters margin. Får utdelt t-skjorte, startnummer, klilstremerke og rabattkort på peppes pizza. Føler oss som VIP´s. Mye kjentfolk i baren, vi hooker opp med Alex og drar til Per. En fyr ems har maila med en gang. Han har sjappe med seng og smørebod i kjellern. Sjukt trivelig fyr som kjører "åpent sinn, åpen dør" - policy. God karma.

Full gass under Voss Freeride. Foto:Per Finne

God stemning på bussen til kvalliken. Facet er helt ok, med en god del elementer. Tung og litt råtten snø. Som vanlig er det ikke helt rando-speed opp facet. Hoveddommern banner og sverter over høytalern. Truer med disk på de som er treigest. Biter ikke på hardbarka frikjørere. Burde heller lovet gratis birra til de som var først. Jeg går som  nummer 46 og får god tid til å drikke te og finne roen på toppen. kjører pranayama og tygger tyggis for harde livet. psyker opp og ned. Får til slutt starte. Får mer fart ut av første klippa enn jeg trodde og må svinge av. Mister linja mi. Faen. Nødløsningen blir å gi full gass. Finner noe småtteri å hoppe over, men tung snø og slaggføre etter 42 alpinister gjør at det blir så som så med telemarkstilen. Beina får juling. Finner siste klippa, men er så gåen i beina at landingen ikke sitter. Tryner. Banner. Hjelper ikke. Trøsten er at mange andre tryna på samme spot. Inkludert Alex. En sjukøret gjeng drar tilbake til Per. Bælmer trøste birra. For meg holdt det til en 4.plass, Alex endte på 16. plass i alpint klassen og ems endte på 6.plass. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar